Holtág

Nagy a baj...

Mint rólam tudjátok, Ti kevesek, akik ezt olvasgatjátok, hogy én nagyon a szívemen viselem a magyarság dolgait. Lehet kicsit már túlzásokba is átcsapok. Régóta akartam ezt a témát kicsit kibontani ezen a fórumon, de soha nem akartam ráeröltetni a gondolataimat másokra ezzel a témával kapcsolatban, hisz a hazafiság, a hazaszeretet nem egy olyan dolog, amit adunk, veszünk a piacon, hasonló az egyenességhez: vagy van, vagy nincs!

Felháborodásom késztet írásra, az élmény nagyon friss, ezért muszáj megosztanom. Magyarországon nagyon sok a baj, most hadd tartsam meg bővebb véleményemet a témáról, de főként, a tömeges népbutítás(ami mondjuk globális szinten működik), a nyelv tudatos pusztítása, a történelem elhazudása, megmásítása, a Nagy EU-ba való kuncsorgó szocializálódás, a megfelelni akarás(mert ugye mi mindenkinek meg akarunk felelni csak hát a saját népünknek, a saját hazánk szorgos kis hangyáinak nem)...na de nem is szaporítom tovább a szót, hisz annyi van, amennyit most nem tudok kiírni magamból!

A történet a következő(rengeteg történetem van, ha vita kerekedik, írok szívesen példákat): adott a mai nap és a 2010 UEFA Futsal Hungary EB (aki nem tudná, mi a Futsal, annak: nagyon leegyszerűsítve teremfoci) nyitó mérkőzés Magyarország:Azerbajdzsán sok ezer magyar néző, kikaptunk sajnos 1:3-ra de ez most a legkevésbé számít...A félidőben illetve időkérésközben az ember arra lett figyelmes, hogy nagyon szép lányok hada rohan a pályára és táncolgat a pályán, amivel ugye még semmi baj nincs, a jó öreg "panem et circenses", csak hogy ezután a lelkem is cirkuszolni kezdett, a gyomrom felfordult, komolyan szinte rosszul lettem, amikor megláttam a lányok felszerelését! A lányok ruházata egy amerikai zászló volt, ruhába konvertálva! Persze lehet ezt csak én reagálom így túl, de értitek a saját hazánkban, hazai közönség előtt, megmutathatnánk magunkat, erre amerikai zászlós lányok járatnak le bennünket????Ez nonszensz véleményem szerint. Mondjuk a rendezők ezt kompenzálni próbálták, azzal a 2 és fél perccel, amikor a Four For Dance lépett fel, egy magyar néptánccal...ja és tetőzte a hangulatomat az is, amikor a hangosbemondó "the last minute" felkiáltással hozta tudtunkra, hogy már csak egy perc van a meccsből, de persze magyarul el nem mondta volna...a biztonsági őrök meg letépkedték a tábor előtt kifeszített drapériát, amin egy Nagy-Magyarország térkép benne Árpád-sáv..komolyan mondom felháborító! Hol élünk mi, komolyan??Ez talán apróságnak tűnik, de ha mélyebben belegondoltok, akkor rá fogtok jönni a szánalom nyitjára..

 

cs.david 6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr291686313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2010.01.20. 08:06:01

Egy ruha miatt szerintem nem kellene ennyire felháborodni... Eleve a szokás sem magyarhonban alakult ki, hogy a félidőben táncolgatnak csinos lányok, és a ruhát nyilván nem arra a napra varratták. Azt viszont mindenképp értékelni kell, hogy kiálltak és táncoltak a közönségnek (a magyaroknak is, még, ha nem is pirosfehérzöldben voltak....). Én eleve nem hiszek az ilyen külsőségekben... Ruha-ruha, csak eleget takarjon! Nem hiszem, hogy a ruhájuk miatt hazafiatlannak kéne nevezni a lányokat.

Basementman 2010.01.20. 22:48:34

Annyira beszélgetnék ilyenekről, de már az elején ez ilyen kulturblognak indult, tudatosan hagytam ki belőle a közéletet, de ha így alakult, a véleményem:

A tánc maga, ami ott látható volt, nyilván valamilyen amerikai gyökérhez nyúlik vissza, ha mondjuk a lányok rock'n'roll-t lejtettek, akkor ezen semmi meglepő nincs is.

A Futsal EB-nek örülni kell, nem szabad, hogy ilyenek elrontsák a kedvünket. Az, hogy mennyire "tolerálja" az átlag magyar a hazafiasságot, az szerintem is borzasztó, de ne lássunk oda is gondot, ahol nincs.

Ha mehet a közéleti téma szóljatok és elrajtolok. :)

Puszi, Pacsi, Páá!

cs.david 2010.01.20. 23:04:58

Daire! Te szerintem nagyon felszínesen olvastad és értetted, amit írtam, itt nem a külsőség a baj pont hogy a háttér, ami mozgat mindent, azon kell elgondolkozni, hogy merrefelé mozog az országunk?! Persze, "el lehet menni", de azért szerintem nem véletlenül vagyunk azok, akik vagyunk és van valami feladatunk és ha már ide születtünk, akkor itt kell tennünk valamit, azért, hogy jobb legyen...csak ismételni tudom magam, benyelünk mindent! És ez hosszútávon nem szokott jó felé menni...

Jó akkor félretéve mindent! 100.000 HUF-os kérdés: Mi köze úgy Magyarországnak az USA-hoz?Mi köze úgy alapvetően az EB-nek az USA-hoz ?Végülis ez Eb, nem Ab...

Luki!Én örülnék, hisz a társadalmi témákhoz több dolgot, gondolatot tudnánk fűzni, és elég fontosnak is érzem, hisz ez képezi életünk szerves részét, ha tetszik, ha nem...

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2010.01.21. 19:55:30

az USA-hoz lassan már mindennek és mindenkinek köze lesz... sajnos ez van. De belelátni mindenfélét egy fellépőruhába... :)

Smeo 2010.01.25. 11:03:40

Én egy nacionál-liberális tudatú embernek tartom magam...vagyis nem szélsőségesnek, nem bal nem jobb oldalinak (aki nem hiszi, hogy van ilyen, annak ajánlom a reformkor átfogóbb tanulmányozását, "Haza és Haladás" - Kölcsey) Én értem, a lényeget ami Davi felháborodása mögött áll, és meg tudom érteni.
Magyarországon már csak a sport és a zene kovácsol közösséget. A himnuszt sokan már csak foci meccsek elején hallják. Ha kap Magyarország egy olyan lehetőséget, hogy egész Európa őt figyeli ( U20asok, Futsal EB) kötelessége a rendezésnek Magyarországot képviselnie. Nem probléma, ha amerikai produkciót mutatnak be, de lehet azt jellegzetes magyar elemekkel. Szerintem igenis jelentős ez a probléma, mert ez nem csak egy tánc, ez az egész ország hozzáállása.
Ismeritek azt a nyelvet, amelyik nyelven az irodalom összes verselése használható? Csak egyetlen ilyen nyelv van. Ezt a nyelvet akarják eltörölni Felvidéken. Hangsúlyozom, nem vagyok jobboldali érzelmű ember. Magyar ember vagyok, és szenvedélyem a magyar kultúra. Ha mi nem ragaszkodunk a saját kultúránkhoz, ha mi nem küzdünk érte, akkor ki fog?
Az Európai Unióval nincsen semmi problémám. Ha egyenlő partnerként állnánk hozzá, rengeteget nyerhetnénk belőle, a mostani parlamenti pártok nem ezt teszik, hiszen ők abban szocializálódtak, hogy egy Unióba szolgáltassanak ki mindent (mindegy nekik, hogy Európai vagy Szovjet). Senki semmilyen szín alatt senkinek ne akarja eladni a mi országunkat!

mehet a közéleti téma

Basementman 2010.01.26. 22:02:50

Mondjuk Kölcsey "Haza és haladás" c. programja kevésbé volt az általad nacionál-liberálisnak hívott dolog, sokkal inkább egy komoly állami irányítással történő fejlesztés. A gondoskodó állam modellje pedig ugye véletlenül sem liberális, ebben remélem egyetértünk.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! Ebben biztosan egyetértünk.
süti beállítások módosítása