Holtág

Woodstock a kertemben (Taking Woodstock)

Aki a cím alapján egy standard fesztiválfilmre számít, csalódnia kell. Ez a film inkább hangulatfillm, bár tény, hogy a woodstocki zenei fesztiválok ihlették.

A történet főszereplője Elliot, aki próbálja életbentartani szülei üdülőtelepét. Eladja mindenét, jelzálogot vesz fel és reméli, hogy egyszer majd beindul az üzlet, de a vidéki kisváros (White Lake) éppen akkora látványosság a turisták számára, mint nekünk Mucsaröcsöge. A falugyűlésen engedélyt kap egy zenei fesztivál szervezésére, amiről először azt gondolják, hogy a szokásos (enyhén szólva szűk közönséget vonzó) kerti zenehallgatásból és a pajtában lakó amatőr színitársulat előadásából áll majd. Elliot ekkor értesül egy fesztiválról, amit egy közeli városban rendeztek volna, de a város lakói megvétózták. Kapva kap a lehetőségen és felveszi a kapcsolatot a szervezőkkel. Hamarosan óriási gépek és rengeteg munkás lepi el az üdülőtelepet és környékét, megkezdődnek a fesztivál előkészületei.

White Lake népszerűsége pár nap alatt a százszorosára nő. Hippik lepik el a környéket, akiknek viszont a városiak nem örülnek. A film alapján érthető, hogy sokan miért nem szeretik a hippiket... Az egész társaság zavaros, a tömeg óriási. Lassan már minden bokorban szerelmeskednek, minden fa alatt alszanak. Kicsit ijesztőnek tűnik ez az összevisszaság, és nem hisszük,  hogy ennek bármilyen pozitív végkifejletje is lehet. De nem kell félnünk, a rendező Ang Lee erre is kitalált egy megoldást.

A fesztivál elkezdődik, és Elliot elindul megnézni a koncerteket, de színpadig sosem jut el. Az egész hely egy nagy füstös szerelmi fészekké változik, ahol mindenki szeret mindenkit és a "lecsós-bélyeg és a vicces süti" sosem fogy el. "3 nap zene és béke..."

De a fesztiválnak vége lesz, a fesztiválozók elvonulnak és ottmarad az üdülőtelep, immár adósságok nélkül, tele újabb lehetőségekkel, de nem Elliot számára. Ő már a fesztiválozók közé tartozik...

6.5/10

link: port.hu/woodstock_a_kertemben_taking_woodstock/pls/fi/films.film_page

daire 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr961688587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basementman 2010.01.26. 22:04:34

2 hete a gépemen van, de még nem vettem rá magam, hogy megnézzem. Rajta leszek. :D

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2010.01.26. 23:57:47

vizsga előtti éjjel készült, lehet, hogy még kiegészítem... sőt biztos.
süti beállítások módosítása