Holtág

Tudatos választás

   Napjaink problémás kérdése az erkölcsi felelősség vállalás. Fontosnak érzem, hogy a magazinunk komolyabb témákról is beszéljen.
 Ahhoz, hogy az általam komolyabbnak titulált témáról bezséljünk, nem kell az erkölcsiség legmélyebb katakombáiba ereszkednünk, csupán végig gondolni észszerűség keretein belül - akár önző módon is - mi jó nekünk. Ami Magyarországnak hiányzik az nem a tömegszámra gyártott tehetséges (ne adj isten tehetségtelen ) műanyag politikus. Van abból nekünk elég. Hovatovább ezek a parlamentben vagy azonkívűl viaskodó marcona urak, legyenek "fiataldemokraták" - a fiatal dupla idézőjelben - , szocialisták, keresztények, zsidók,fasiszták, magyarok, cigányok, buzik, nembuzik mind ugyanabból az antidemokratikus, alkotmányellenes alomból származnak, amit az elmúlt - számomra természetesen csak tankönyvekből és túlélőitől ismert - rendszer épített.
   Sok alternatíva van, de tényleges megoldást nem ezek fognak nyújtani abban egészen biztos vagyok. No de, hogy ennek miköze a felelősséghez? Hát az, hogy a mai fiatalok azt gondolják, a politikusoknak csaló pénzéhes disznóknak kell lennie, szakértelem és valós koncepciók nélkül. Így természetesen eléggé szűk réteget érdekel valójában a politika. Nem nehéz kitalálni, hogy a pártok így csak igéreteikkel, színes plakátjaikkal, fehér fogú, csillogó szemű, gondterhelt, mégis derűs tekintetű őszülő jelöltjeikkel kívánják megfogni a nagyérdemüt. Nem is kell hibáztatni őket, eddig másra nem volt igény, ezzel is könnyedén eladták magukat, a tájékozatlan embereknek.
   Szeretnék mindenkit megkérni, hogy ne színek alapján szavazzon. Csak olyan pártra voksoljon, ami mögött program van, legyen az bal vagy jobb oldali. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, a kampány ideje alatt elemezzük majd a pártok programjait.
 

Smeo 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr271611414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2010.01.27. 21:18:07

az lmp beadott egy petíciót, amiben azt kérték, hogy egyezzenek meg és számoljanak el a pártok a kampánypénzekkel. Ebben szerintem van ráció.

Basementman 2010.01.28. 00:23:17

Kampány van, minden program elérhető a pártok oldalain, menjünk neki jövőhéttől. Durva lesz. :D

Smeo 2010.01.28. 13:21:48

@Daire:
Rációja van...realitása nincs... Akik erről döntenek majd a "tiszteltházban", azoknak hatalmas anyagi veszteség lenne, ha nem költhetnének horribilis állami pénzeket, a saját reklámjukra. Plusz a zsebükre...nosza neki elemezzünk
süti beállítások módosítása