Holtág

Tizenhárom

Jó jó. Dicséret Amerika! Női rendező. Ez az. És lám, ő rendezte az alkonyatot is, (amit mellesleg nem láttam, de minden kiscsaj odavan érte...). Tehát a kislányok valószínűleg nem ismerik az előző filmjeit, vagy ízlésük nincs. Gyanítom, hogy mind a kettő. :D Mert szerintem nem kétség, hogy melyik filmet éri meg jobban megnézni.

A történet középpontjában egy 13 éves lány áll (mily meglepő), Tracy, akinek nem túlzok, ha azt mondom,  megvan mindene, kivéve az apját.  Anyja egyedül neveli őt és a bátyját, aki a suli menő srácai közé tartozik. Apjuknak új családja van és nem ér rá foglalkozni a gyerekeivel. Tracy nehezen viseli, hogy anyjának új barátja van. Nem, mint apapótlékra tekint, hanem, mint egy újabb emberre a nappalijukban. És néha már ijesztő, mennyire dühbe gurul, amint meglátja a férfit. Van ott ajtócsapkodás, üvöltözés, és egyéb ilyen mindenki által jól ismert családi mütymürütty. Tracy is a suli népszerű lányai közé akar tartozni, és tenni is hajlandó érte. De egy idő után, mintha nem ő irányítaná a dolgokat. Minden az új legjobb barátnőjével kezdődik, először csak kisebb balhékban vesznek részt, aztán fokozatosan beindult a "buli". Anyja vagy nem tudja, vagy nem vesz róla tudomást, míg egy nap már muszáj észrevennie: a lányával baj van. Vajon mi mindent szabad megtenni a népszerűségért, az új barátokért?

Érdekes film. Ugyanakkor, szerintem kicsit felületes. Nem is értem igazán a film célját. Persze, hogy a lány történetét meséli el, de... Ez tényleg Tracyről szól, vagy csak elrettentés akar lenni? (Nem, mintha ma már ez nem lenne mindennapi probléma.) Antidrog kampány? Nekem egy régi kedvencem jut róla eszembe: Szia, Tereska! Kötelező megnézni! A 13 pedig kapjon 10-ből mondjuk 5 pontot.

A film linkje: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=57592&i_city_id=3372&i_county_id=-1

daire szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr891448542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása