Holtág

Céllövölde

Adott egy fiatal, jóképű fiú, aki lelőtte az apját. Nem tudja miért. Vagy csak megfogalmazni nem tudja (meri). Kicsit, mint az Édes Anna. Senki sem hiszi el, hogy tényleges, kézzelfogható oka volt rá. Valójában nagyon is volt rá oka. Apja tökretette az életét/ álmait. Eladta a számára annyira fontos céllövöldét. A családi vállalkozásukat. Emellett pedig brutális és részeges apa (volt). De van amit nem lehet elmondani... "Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell." Mondta talán Hegel. És mennyire igaza volt. Feri igazából nem titkolja, mit tett. De amikor elmondja, nem hallják, vagy nem értik meg. Amikor nem mondja el, nem érdekel senkit. Akit talán érdekelne, az sosincs ott.

1989-ben készült. A rendszerváltás előtt játszódik, a fiatalok szeretik játszani a felnőttet, és arról álmodozni, hogy kimennek nyugatra, Amerikába. Néha elpattan egy füvescigi, pár üveg sör, buli, amikor a szülők elutaztak. A magnóban nyugati zene szól, de ők még a kelethez tartoznak.

Sajnos a jó filmeket vagy nagyon későn, vagy nagyon korán vetítik a televíziók, ez nézőpont kérdése. A hajnali 2órás kezdés még nekem is vicces. Mindenesetre nem bántam meg, hogy fentmaradtam. Sőt ! A színészek nagyon jók... (Igazából Feró számomra itt óriási pozotív csalódás volt, mert tényleg nem volt egy profi színész, de túltett önmagán.) Nem hiszem, hogy ennáél bármi közelebbit írhatnék spoilerezés nélkül. Ha pontoznom kellene (mostmár akkor bevezetjük?...) 6 pontot adnék 10-ből.

A film linkje: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=333&i_city_id=3372&i_county_id=-1

daire 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr661451113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smeo 2009.10.15. 19:26:32

Kicsit hasonlít az Ameikai Pszicho-ra a közömbösségben. Abban, hogy senkit sem érdekel mit tett, vagyis sokáig csak a nyomozónak nem mondja el, hogy gyilkolt (akit eredetileg érdekelt volna) a többieket - titkárnőjén kívül - ez hidegen hagyta. A többit meg hidegre tették. Ez már csak ilyen.:P
süti beállítások módosítása