Holtág

Itt vannak(voltak) a Hajdamákok

A hajdamákok már egy ideje itt vannak, egészen pontosan 1991 ferdruárjában alakultak. 2002 óta CD-n is fellelhetőek, a neves EMI jóvoltából. A Haydamaky érdekes keveréke a ska-nak, a szláv, azon belül is ukrán népzenének, és a rock-zenének. Rendelkeznek egy igen jó trombitással, egy rendkívűl szuggesztív frontemberrel és a világ legenergikusabb harmónikásával. De ami igazán fontos, hogy idén augusztusban ellátogattak hozzánk is, egészen pontosan a 'ZIGETFESZTIVOL'-ra, ahogy a fellépők nagy része ejtette.

A koncert minden jelenlévőnek óriási élményt jelentett szerintem, de csak a magam nevében nyilatkozhatok. Számomra életem egyik legjobb koncertélményét nyújtotta. A technikai bakik ellenére, amikről nyilván nem ők tehettek... A koncert délután (wtf?!) 3-kor kezdődött. Mondanom sem kell, hogy a Nagyszínpad előtt nemcsak a szöcskenyájak, de a fesztiválózók is tikkadtak voltak. De még ebben az embertelen időpontban is legalább 150 ember összegyűlt a színpad előtt. Sok ukrán rajongó is követte őket a fesztiválra, úgyhogy a tömeg 1/3-át ők tették ki. A koncert elejétől a végéig egy óriási ugrabugrálás volt. Nem is ez a jó szó erre. Ez a zene arra késztet mindenkit, hogy mozogjon rá. Bármilyen tánctudás nélkül, ösztönösen. Magyar, ukrán, spanyol, ír, minden nép együtt ugrált a szláv muzsikára.

Élvezet volt, remélem még jönnek!

(Azt hiszem, észlelhető a tömeg mérte alapján, hogy ez nem a magyarországi koncertről van, de biztos, ami biztos, ideírom.)

daire 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr201490030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2009.11.01. 00:48:20

Ha valakit érdekel, innen letölthetőek az albumok: www.legendarydevils.com/english/723758-rs-haydamaky-dyskografia.html
De ez titok... Psszt!

Basementman 2009.11.02. 22:19:51

A muzsika szuper, de az ukrán azért nem a zene nyelve... Kissé fura nekem. Mindenesetre ügyes.
süti beállítások módosítása