Holtág

Ririposzt

Hali!

Influenzálódok én is egy csöppet.

Van ez a dolog, hogy H1N1
Kérdezzük meg az utca emberét. 10-ből 1 ha tudná, mit jelez ez a betű-szám-betű-szám dolog.

Ezt: "A H1N1 az A típusú infulenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a „H”  a hemagglutinin proteinre, az „N” a neuramindiáz proteinre utal. Számos különböző törzzsé mutálódott, köztük a spanyolnátha vírusa, enyhe emberi influenzák vírusai, járványos sertésinfluenza törzsek és a madarakban talált különböző törzsek." (Wikipedia. Aki komolyabbat akar, annak ott van a Dr. Csabai Zsolt-féle cikk)

Gondoltad volna, hogy a spanyolnátha ugyanez? Régebbi idők H1N1-e.

Tehát, többtízmillió áldozatot követelő vírustörzs egyik fajtájával van dolgunk. Jelenlegi komolysága és azon tény alapján, hogy valóban világszintű járványról van szó, úgy gondolom, hogy reális a félelem.

Ezeken kívül van egy társadalmi dolog is.
A média felfújja a dolgot, világhisztériát generál, megjelennek az összeesküvés-elméletek szövögetői is, elérik, hogy két részre szakadjunk ebben is. Oltatsz vagy nem oltatsz? Ez a mai fő téma mindenhol. Szinte már-már megfeledkezünk a napi politikai kérdésekről és ráfókuszálunk az új problémára. Majd, minnél jobban fókuszálunk, annál inkább kerülnek elő a napi politika hátsó ténykedései a vírus körül.
"Meg akarnak minket mérgezni. Kampányprogram az oltás, hogy az MSZP elmondhassa, hogy kigyógyította az országot ebből a súlyos bajból." Stb... Ugyanmár.

Hiszek az emberi eszme önállóságában, hiszek a liberális gondolkodásban és hiszek a modern orvostudománynak. Mindenki olvasson utána és saját véleménye alapján döntse el. Én szívesebben bevállalom az oltás szerintem lényegesen kisebb kockázatát, mint egy esetleges halálos tüdőgyulladást szövődményként. Ami a legfontosabb: lelketek rajta, de ne csak azért ne oltassatok, mert a szomszéd unokaöccsének a bal kislábujja fájt az oltás után 10 percig.

Sokkal vidám téma:

ZENE.

Ma: Oi Va Voi
Héber, balkáni, magyar népzenei elemek ötvözve egy kifejezetten erős zenekarban. Külön csemegeként rögtön egy szép magyar népdal Oi Va Voi módra,Németh Juci éneklésével:

A csitári hegyek alatt.

 

 

Bónusz: Ilyenek, ha épp nem magyarok, viszont egy színpadon állnak. Valahogy él az egész.

Gypsy

 

 

Puszi, Pacsi, Páá!

Basementman 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr431535326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smeo 2009.11.22. 19:36:51

Nagyon jó kis zene. Juci meg aztán ott van a 2 legjobb magyar énekesnő között:D. Péterfy Borinak meg megjelent az új CD-je. Remek dalokkal, szép szövegekkel. Ajánlom mindenkinek. Davinak nem, mert nem az ő ízlése:P
süti beállítások módosítása