Holtág

A britpop lovagjai

Rockhajó

"1965-ben virágkorát érte a brit popzene, a BBC naponta mégis csak 3/4 órát szánt a sugárzására." Ezzel a szöveggel kezdődik a film. Nem tudom mennyire igaz ez, de mindenesetre érdekes. A film egy kalózrádióadó működését mutatja meg, ami a hatóságok zaklatása ellen kiköltözött az Északi-tengerre. A DJ-k folyamatosan pörgetik a jobbnál-jobb lemezeket. Ebben a rádióban mindig a legújabb zenék szólnak. Talán ezért van, hogy az angolok 80%-a inkább őket hallgatja a hírek, gazdaműsörök, gagyi rádiójátékok és egyéb rádióműsorok helyett.

A film kezdetén a 9 hajón lakó mellé beköltözik egy ifjú titán, a rádiótulaj keresztfia, ezután az ő szemén keresztül ismerjük meg a DJ-ket és a többi hajólakót. Minden DJ a saját stílusára jellemző zenét játsza, de egy valami közös a zenékben: hogy kurvajók! Még mai füllel hallgatva is. Többek között ez is a film erőssége, az ütős soundtrack-ek.

A film humora a jól megszokot angol humor, de úgy, hogy az akár még az amcsiknak is érthető legyen. :) Hát igen, úgy gondolom, hogy az angolokra sosem volt jellemző, hogy megoldanák gagekkel az egész filmet... A karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva. Köszönhetően a rendező és forgatókőnyvíró Richard Curtis-nek.

Amiben még különleges a film, azok a kosztümök, abszolút eltalálták azt, amit egyébként mi is elvárnánk egy ilyen film szereplőitől. És még amiért érdemes megnézni: a szereplőgárda. Mind nagyon tehetséges angol színészek (Bill Nighy, Rhys Ifans, Emma Thompson, Kenneth Branagh). Kivéve Philip Seymour Hoffman, aki szintén jól alakít, viszont amerikai... :)

Az Igazából szerelem rendezője úgy tűnik nagyon szereti az angol színészeket. Remélem megmarad ez a jó szokása!

És, hogy a pontozás el ne maradon, én adnék akár 8 pontot is...

link: http://port.hu/rockhajo_the_boat_that_rocked/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=100590

daire szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr451603674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása