Holtág

Önmegvalósítás vs Felelősség

    Nem hiszem, hogy moralizálásba kellene kezdenem az újév első munkahetében, ehhez még túl friss a megújult lelkünk. Ebből adódóan csak felvetném az alábbi problémákat, amik valóban jelentős problémák, mind személyesen, mind pedig a közösség számára.
     Legaktuálisabb talán a Kaukázus zenekar feloszlása. Félreértés ne essék, én most nem elsősorban zenei szempontokból közelíteném meg az ügyet. Mint az néhányotok számára világos, a zenekar morális problémák miatt abba hagyja ( hivatalosan felfüggeszti...) a működését.(?) A probléma egy része elvileg az, hogy cserben hagyta az eredeti közönségét. Én személyszerint csak annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy én évek óta ismerem és szeretem a Kaukázust  (a Szalai Éva éra előttről is persze). Én, aki már bőven beletartozok az eredeti közönségbe nem mehetek több Kaukázus koncertre! Ez nem is csak a koncertélmény miatt baj, hanem a Kaukázus összefogott egy közösséget. Környezettudatos Magyar Nemzeti mégis Liberális Fiatalok pártjának nevezhettük volna magunkat, ha eszünkbe jutott volna a tudatos önazonosítás. Kardos társaságának egyedi vonása a közösség alkotás volt. A felhalmozott "törések" és problémáik miatt (legyen az akár megalapozott), mégha önhibájukon kívűl is, de most ezt a közösséget hagyják cserben!
      Példa 2. Gera Zoltán vs Magyarország. Talán nem is képezi vita tárgyát, hogy az utolsó két identitást kovácsoló erő a zene és a sport. Természetesen a magyar életérzést semmi mással nem lehet jobban átérezni/bemutatni, mint a "MAGYARFOCI"-val. Nagy vonalakban ez a probléma arról szól, hogy van egy holland szakember, aki nevezetesen a magyar szövetségi kapitány, és van Gera Zoli, aki a évek óta legjobb magyar játékos (Európa Ligás angol elsőosztályú csapat, stabil tagja). Gera elkésett egy válogatott edzésről. Koeman megharagudott rá, nem nevezte a következő meccsre. Gera megsértődött, hazament és lemondta a válogatottságot. Hogy kinek volt igaza, azt döntse el otthon mindenki, nem az a lényeg. A gond csak az, hohy Gera kell a magyar focinak.
    A politikai helyzetre ez sokszorosan ráhúzható, amit leírtam. Hiányzik a felelősségtudat belőlünk. A tudat, hogy mindenki nem csak saját sorsáért, a közösségéért is felelős, ahogyan fordítva. Bölcs képregényt idézve: nagy erő, nagy felelősség.
   


 

 

Smeo szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr541648549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása