Holtág

Sherlock Holmes

Sok embertől, sokféle véleményt hallottam ezzel a filmmel kapcsolatban, ezért úgy gondoltam, hogy mostmár tényleg muszáj megnéznem nekem is. (Bár már előtte is be volt tervezve.)

Guy Ritchie ahogy ígérte, tényleg újított ebben a filmben, amellett, hogy megtartotta a régi kicsit macsós stílusát. Azt ígérte, hogy ez lesz Sir Arthur Conan Doyle hősének, Sherlocknak eddigi leghűebb filmes ábrázolása (ebből  mondatból is kikeveredtem...). És valóban. A megszokottól lényegesen különböző karaktert láthatunk a vásznon. A sorozatokból jól ismert karót nyelt, vadászkalapos úriembernek itt nyoma sincs. Holmes és Watson doktor húsvér emberek és ami még lényegeseb, igazi férfiak. Természetesen a rejtély megoldásában leghasznosabb eszközük az éles eszük, viszont nem félnek bemocskolni a kezüket, akár verekednek is. A rendező erre különösen nagy hangsúlyt fektetett, nagyon érdekesen és részletesen ábrázolja a bunyókat. Emiatt lehet, hogy sok lányismerősömnek nem tetszett a film. Egyszerűen nekik túl erőszakos.

Akit nem riasztott el első körben az izzadt férfitestek dulakodása (LOL), az végre foglalkozhat a színészek nagyszerű munkájával is. Robert Downey Jr valószínűleg nem kap oscart ezért az alakításért, de el kell ismernünk, hogy most is nagyon beletalált a karakterbe, nagyszerűen adja az ópiumfüggő, alkoholista, de ugyanakkor hiperintelligens és zseniális detektív szerepét. Jude Law pedig a hűséges John Watson szerepében alakított jól. És azt hiszem megállapíthatom, hogy Jude sosem öregszik. Már az Oscar Wilde szerelmeiben is ugyan ilyen fiatal, és sármos volt(nem félreérteni, nem vagyok nagy Jude Law fan). A főbb szereplők között van még Rachel McAdams is, akinek (hál istennek) sikerült kitörnie a tinivígjátékok világából és újra meg újra megmutatja, hogy több van benne, mint egy szőke kis csitri. A filmben Sherlock szerelmét játsza, de nehogy bedőljetek nekem, ez korántsem ilyen egyszerű... Nagyon tetszett még a filmben, Holmes és Watson kapcsolatának mejelenítése. Igazi kutya-macska barátság ez. Ki nem állhatják egymást, ugyanakkor nem birnák ki a másik nélkül.

Levonva a konklúziót, akinek a klasszikus akciófilmek a zsánerei, annak ez nem lesz a kedvence, aki pedig egy vérfagyasztó krimit vár, túl lájtosnak fogja érezni a filmet; ez valami egészen más: Guy Ritchie. (Valószínűleg folytatása várható, elég gyanús volt a befejezés...)

Szerintem: 7,5/10

link: www.port.hu/sherlock_holmes/pls/fi/films.film_page

daire szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr271704533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása