Holtág

A szépség és a szőr

Diane Arbus képzeletbeli portréja...

Ebben a posztban főleg nem csak a filmről szeretnék írni, hanem fel szeretném hívni a figyelmet Diane Arbus művészetére is. A film nem valós eseményeken alapul, csak a háttér valódi. Diane férje szőrméket fotóz és elismert fotós. Diane nagyszerű családanya, két kislánya van, háztartást vezet és közben férje aszisztense, de ő maga sohasem fotózott.

Mindig is furcsának érezte magát néha előtörő szokatlan vágyai miatt. Nem csak ő tartja magát furának, hanem az egész családja, ennek ellenére szeretik. Talán épp a furcsasága miatt kelti fel érdeklődését az új emeleti szomszéd, aki folyton maszkot visel, Lionel. A maszkos tudja, hogy érdekli Dianet és felhívja magához, hogy megmutassa magátés ekkor kiderül, hogy miért takargatja magát a nyilvánosság elől: testének minden egyes centiméterét vastag szőr borítja. Diane úgy érzi, meg kell örökítenie, pont olyannak, amilyennek ő látja a maszk nélkül: gyönyörűnek.

Lionel lesz Diane múzsája, ő ad témát a fényképeihez, az által, hogy bemutatja transzvesztitáknak, törpéknek és egyéb nem mindennapi embereknek, akiket a külvilág Dianehez hasonlóan furának tart. Lionel és Diane között szoros kötelék alakul ki, ami csak erősödik azzal a tudattal, hogy Lionel meg fog halni hamarosan. A film nagyon szemléletesen ábrázolja, hogy Diane meglátta Lionel bundája alatt az igazi embert és megszabadította az előítéletek terhétől (szó szerint is :) ).

Színészek szempontjából nagyon jó a film. Mindkét főszereplőt zseniális színészek személyesítették meg. Ugyan Robert Downey Jr. testét a filmben sűrű szőr fedi, de így is otthonosan mozog a szerepben és ebben a filmben figyeltem fel rá először, hogy milyen gyönyörű a szeme. Nicole Kidman pedig nagyszerű színésznő, nagyon illik hozzá ez a szorongó, kicsit weird karakter.

Szerintem: 7/10

[link]

És néhány kép Diane Atbustól:

    

  

daire szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr321817955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása