Holtág

Engedj be!

avagy egy művészfilm, horror-elemekből felépítve. (Eddigi) Életem egyik legnyagyobb filmélményét adta ez a film. Tomas Alfredson, svéd rendező munkájáról van szó, aki a 2009-es Titanic filmfesztiválon debütált filmjével.

A történet szerint Oskar, a magányos, visszahúzódó 12 éves fiú megismerkedik új szomszédjával, a ,,nagyjából 12" éves kislánnyal, Elivel. Eli megtanítja neki, hogy meg kell védenie magát az őt szekáló osztálytársaival szemben, Oskar pedig megtanítja Elit a morse-jelekre, hogy a lakásukat elválasztó falon át is beszélgethessenek azután. Eli egy nap hirtelen felbukkan Oskar ablakában, és azt kéri, engedje be a szobájába. Oskar természetesen behívja és a lány melléfekszik az ágyba, együtt alszanak. Észrevétlenül szerelem szövődik köztük, amit még az a tény sem tud megtörni, hogy Elinek gyilkolnia kell az életben maradásához: ő egy vámpír.

Eli léte viszont veszélybe kerül, amikor az idős férfi, Hakan, akivel él és aki rendszerint vért szerez neki, lelepzelődik és elviszi a rendőrség. Eli gyönyörű búcsút vesz Hakantól és úgy tűnik, örökre elválnak útjai Oskarétól. Ám végül megértik, hogy szükségük vagy egymásra, egyedül nem tudnának életben maradni. 

A vilám egyik legszebb szerelmes története és a világ legjobb vámpírfilmje szerintem. Gyermekszerelem, vámpír-románc, vér és pusztulás jellemzi a filmet, de én mindenkinek csak ajánlani tudom. Bizonyára jót tett a film nézettségének a mostani Twilight-őrület, de a két film össze sem hasonlítható. A színészi játék csodálatos, még a gyerekek részéről is. A réndezés és a képek gyönyörűek. Tökéletes film.

Szerintem 10-ből 10 pontos.

 

Ezúton szeretnék bocsánatot kérni, hogy lusta voltam az íráshoz! :)

daire szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://holtag.blog.hu/api/trackback/id/tr192033444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása